Over Ons

Missie & Kwaliteitslabel

De Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum heeft als missie de jeugd en volwassen die van turnen en dansen houden de mogelijkheid aan te bieden, ongeacht leeftijd, geslacht, nationaliteit en kunde zich lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Dit op een gezonde en verantwoorde manier in een aangename omgeving.

De club investeert in de mate van het mogelijke in kwaliteit, kennis en materiaal. De club tracht zoveel mogelijk met gediplomeerde lesgevers te werken, die gesteund worden met bijscholingen en kadervorming.

Kinderen met talent kunnen doorstromen naar één van de wedstrijd-groepen. Corpus Sanum heeft wedstrijdgroepen in alle Olympische disciplines (Tumbling en Trampoline). Het deelnemen aan wedstrijden is in deze groepen een verplichting. AANSLUITING IN EEN WEDSTRIJDGROEP IS ENKEL MOGELIJK NA SELECTIE EN TOESTEMMING BESTUUR & TRAINERS.

Ten alle tijden zal Corpus Sanum betrachten een gezond financieel beleid te voeren.

Geschiedenis & Archief

De Herenalse Turnvereniging Corpus Sanum werd opgericht in 1971 door Remy Bauweraerts. Er werd gestart met 2 groepen in de oude turnzaal van het Scheppersinstituut. Daar was toen nog geen verwarming. Die werd door de club aangekocht. Voor de aankoop van de turntoestellen werden er steunkaarten verkocht. Na het eerste seizoen waren er ongeveer 80 leden. Er werd aangesloten bij de Koninklijke Belgische Turnbond en bij de Herentalse Sportraad.

Corpus Sanum groeide snel uit tot één van de grootste turnclubs van de Kempen en van de Provincie. Tijdens de 35-jarige geschiedenis van de club hebben meer dan 10.000 mensen van Herentals en omgeving, voornamelijk kinderen maar ook volwassenen, op een gezonde manier aan gymnastiek gedaan en waren ze lid van de Herentalse Turnvereniging CORPUS SANUM HERENTALS.

Naast het sportieve aspect heeft Corpus Sanum in Herentals en omgeving ook een belangrijke sociale invloed gehad op enkele generaties. De club heeft vandaag ongeveer 550 leden.

Zalen & Adressen

Gemeentelijk Sportcomplex Vossenberg: Markgravenstraat 107 Herentals

Turnzaal Basisschool De Wegwijzer: Streepstraat 2 Morkhoven