Covid-19

Gymstars foto

UPDATE Coranavirus 12/08/2020

Provinciegouverneur Cathy Berx heeft de coronamaatregelen in Antwerpen opnieuw bijgestuurd. En dat is goed nieuws voor onze sporters: georganiseerde sportactiviteiten met maximaal 50 personen zijn weer mogelijk, mét onderling contact.

Sporten in georganiseerd verband kan opnieuw volgens de sectorale protocollen.

  • Georganiseerde sportactiviteiten zijn toegelaten met maximaal 50 personen. Bij deze groep moet verplicht een sportbegeleider aanwezig zijn.
  • Tijdens de sportactiviteiten is de onderlinge afstand van anderhalve meter tussen sporters in de bubbel niet verplicht en is contact opnieuw mogelijk. Toch wordt gevraagd om "zo veel mogelijk" afstand te bewaren.

Naar aanleiding van de Veiligheidsraad afgelopen maandag 27 juli en de verwarring inzake de sportsector kunnen we onze clubs meegeven dat de regels voor de sportsector zoals gecommuniceerd op 1 juli, voorlopig, behouden blijven.

Het coronavirus kent een heropflakkering, daarom kwam de Veiligheidsraad op maandag 27 juli opnieuw bijeen. Na verwarring in de communicatie kunnen we intussen aangeven dat de maatregelen voor de sportsector voorlopig ongewijzigd blijven, er komt wel een halvering van publiek bij sportactiviteiten. Voor de provincie Antwerpen gelden striktere maatregelen.

De regels zoals gecommuniceerd op 1 juli blijven, voorlopig, behouden:

  • Sportbubbel van 50 personen
  • Sporten kan in georganiseerd verband
  • Contactloos sporten fysieke afstand van 1.5m moet gewaarborgd worden
  • Hygiëneregels blijven essentieel

Ook de jeugd- en sportkampen kunnen dus volgens de geldende protocollen blijvend georganiseerd worden. Hiernaast wordt registratie van de sporters verplicht. In alle openbare gebouwen geldt een mondmaskerplicht. Deze verplichting geldt ook outdoor op private of publieke druk bezochte plaatsen, bepaald door de bevoegde lokale overheid.

Het aantal toeschouwers bij sportactiviteiten wordt wel beperkt. Een maximum van 100 toeschouwers binnen of 200 toeschouwers buiten wordt, mits het volgen van de veiligheidsprotocollen, toegelaten. Er geldt eveneens een mondmaskerplicht voor de toeschouwers van al deze sportwedstrijden en -evenementen.

Terug naar nieuwsoverzicht