Info

Home
Welkom

 

Bij aanvang van het nieuwe turnseizoen 2015-2016, houden leiding en bestuur eraan, de nieuwkomers en natuurlijk de trouwe leden, van harte welkom te heten en hen veel succes, ontspanning- en sportgenot toe te wensen


Missie & Kwaliteitslabel IK-gym

 

De Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum vzw heeft als missie de jeugd en volwassen die van turnen en dansen houden de mogelijkheid aan te bieden, ongeacht leeftijd, geslacht, nationaliteit en kunde zich lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Dit op een gezonde en verantwoorde manier in een aangename omgeving.
De club investeert in de mate van het mogelijke in kwaliteit, kennis en materiaal. De club tracht zoveel mogelijk met gediplomeerde lesgevers te werken, die gesteund worden met bijscholingen en kadervorming.
Kinderen met talent kunnen doorstromen naar één van de wedstrijd-groepen. Corpus Sanum heeft wedstrijdgroepen in alle Olympische disciplines (Artistiek turnen, Tumbling en Trampoline). Het deelnemen aan wedstrijden is in deze groepen een verplichting. AANSLUITING IN EEN WEDSTRIJDGROEP IS ENKEL MOGELIJK NA SELECTIE EN TOESTEMMING BESTUUR & TRAINERS.
Ten alle tijden zal Corpus Sanum betrachten een gezond financieel beleid te voeren.


Geschiedenis & Archief

De Herenalse Turnvereniging Corpus Sanum werd opgericht in 1971 door Remy Bauweraerts. Er werd gestart met 2 groepen in de oude turnzaal van het Scheppersinstituut. Daar was toen nog geen verwarming. Die werd door de club aangekocht.Voor de aankoop van de turntoestellen werden er steunkaarten verkocht. Na het eerste seizoen waren er ongeveer 80 leden. Er werd aangesloten bij de Koninklijke Belgische Turnbond en bij de Herentalse Sportraad.
Corpus Sanum groeide snel uit tot één van de grootste turnclubs van de Kempen en van de Provincie. Tijdens de 35-jarige geschiedenis van de club hebben meer dan 10.000 mensen van Herentals en omgeving, voornamelijk kinderen maar ook volwassenen, op een gezonde manier aan gymnastiek gedaan en waren ze lid van de Herentalse Turnvereniging CORPUS SANUM HERENTALS. Naast het sportieve aspect heeft Corpus Sanum in Herentals en omgeving ook een belangrijke sociale invloed gehad op enkele generaties. In de jaren ‘90 werd de club omgevormd tot een vzw structuur. De club heeft vandaag ongeveer 550 leden.

Inschrijving modaliteiten

Als je wil aansluiten bij Corpus Sanum komt dan best een keer naar één van de zalen tijdens de lessen. Je mag één les gratis meedoen en je krijgt dan alle informatie voor een aansluiting. Voor de 2° les brengt het nieuwe lid een ingevulde ledenfiche mee en is het lidgeld betaald. Lidgelden zijn democratisch laag gehouden .Voor meer inlichtingen kan men terecht vanaf maandag 9 september op tel. 014/222338 of corpus.sanum@telenet.be . De uurrooster vind elders op deze website.
PROCEDURE - HOE AANSLUITEN

 


Adressen zalen

Gemeentelijk Sportcomplex Vossenberg: Markgravenstraat 107 Herentals
Turnzaal Basisschool De Wegwijzer: Streepstraat 2 Morkhoven
Turnzaal Kosh St.Jozefsinstituut: Burchtstraat 14 Herentals

Structuur Club

Bestuur:

- Secretaris: Conny Hellemans

- Techn.Afgevaardigde Gym: Maria Van Baelen 


Lesgevers: ...
Jeugdbestuur: ...
Oudercomité: ...
Juryleden: ...

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Informatie

pic01

Corpus Sanum

Herentals

De herentalse Turnvereniging werd opgericht in 1971 door Remy Bauweraerts. Er werd gestart met 2 groepen in de oude turnzaal van het Scheppersinstituut. Daar was...meer

 

Activiteiten

pic01

03.09.2016

Start seizoen 2016 -2017

 


pic02

22.10.2016

Opendeur Vossenberg

 


meer

 

 

Links

Nuttige links


meer

 

 

Contact

Corpus Sanum Herentals vzw

Schuttersstraat 26
2200 Herentals

Tel.: 014/22.23.38
corpus.sanum@telenet.be

 

  


Hoogtepunten

Het nieuwe turnseizoen van onze club is nog maar pas gestart en het eerste succes is al binnen De gymnasten van de Trampolineploeg wonnen in Portugal op de Loulé-cup 2 keer een zilveren medaille. Aan het Internationaal Toernooi Trampoline, Tumbling en Dubbelmini van deze 8° Loulé-cup namen 31 landen deel uit alle continenten. LEES MEER...